Blokkade acties België en Frankrijk

 • Blokkade acties België en Frankrijk

  De situatie in Frankrijk en Wallonië loopt behoorlijk uit de hand. Na een week van protesten tegen de hoge brandstofprijzen is het land ontregeld en is de sfeer alleen maar verhard.

  Helaas is afgelopen woensdagnacht één van onze chauffeurs terecht gekomen in een blokkade-actie bij Feluy. Onze chauffeur had de pech als één van de eersten bij een blokkade-actie van de ‘gele hesjes’ te arriveren.
  Hij nam de afrit richting onze klant en daar werd hij – samen met een aantal andere trucks – aan de kant gezet door demonstranten. Zij legden blokken hout tussen de wielen van de oplegger, zodat ze niet verder konden rijden.

  Onze chauffeur kon geen kant op. Hij stond vooraan en er liepen allerlei demonstranten rond en achter zijn auto. Er werd geslagen op de auto, met hout gegooid, de situatie werd steeds grimmiger en liep compleet uit de hand. Wij hebben hem vanuit Hillegom geadviseerd in zijn cabine te blijven. Op een gegeven moment arriveerde de Belgische ME die blijkbaar de opdracht had om de blokkade te breken. Met waterkanonnen probeerden ze de demonstranten weg te drijven, die op hun beurt met vuurwerk gingen gooien en dingen in brand probeerden te steken. De pantserwagen van de ME is een aantal keer tegen onze truck opgebotst om hem aan de kant te schuiven. Ook enkele andere trucks werden door pantserwagen aan de kant geschoven. Het is ons nog niet bekend, waarom er op deze manier gehandeld is.

  Het is hier enorm uit de hand gelopen en daar zijn we allemaal enorm van geschrokken. Onze collega is gelukkig weer veilig thuis. Hij wordt overstelpt met reacties van collega’s en collega-Frankrijkrijders, die het verschrikkelijk vinden wat er is gebeurd. Ook ontvangen wij vele telefoontjes en e-mails met veel woorden van steun. Dit helpt ons allemaal in het verwerken van deze vreselijke gebeurtenis. We zijn trots op onze collega’s hoe ze hiermee omgaan en met elkaar verwerken